Портал із пошуку роботи Work.ua розробив чекліст, який допоможе оцінити, наскільки компанія готова брати на роботу ветеранів.

Опитувальник має 43 запитання й містить розділи про здоров’я, безбар’єрність, психологічну підтримку, корпоративні практики.

Відповівши на запитання, роботодавці зможуть зрозуміти, що в компанії вже зробили для адаптації ветеранів (наприклад, чи доступний офіс, і чи пройшли співробітники відповідне навчання), а що ще потрібно зробити.

Чекліст доступний за посиланням.

Після завершення війни Мінветеранів прогнозує, що в Україні буде п’ять мільйонів ветеранів, а це кожний третій працезданий українець, зазначають у Work.ua.

   

Портал із пошуку роботи Work.ua також підготував для бізнесів чекліст, який допоможе перейти з російської на українську мову.

   

Понад 60% роботодавців ніколи не працювали з ветеранами, але вже починають готуватися до найму колишніх військових. Сподівання покладають на програми менторства й допомогу від держави й суспільства, свідчить дослідження, яке спільно підготували Work.ua, Lobby X й «Український ветеранський фонд». Ось 25 компаній, які є найкращими роботодавцями для ветеранів за версією Forbes.