У Буковелі створять пішохідний центр на місці бетонного вузла й парковки за проєктом української архітектурної компанії Archimatika.

Простір вулиці відкриють для загалу відвідувачів. Внутрішні подвір’я готелів матимуть обмежений доступ – їх піднімуть на стилобат. Також на території комплексу обмежать в’їзд автівок, під’їхати до потрібної будівлі можна через підземний паркінг.

Планують облаштувати пішохідну інфраструктуру й громадський простір подібно до альпійських міст. «Готелі різного класу наблизять до спусків, щоб зробити центр більш жвавим і скоротити маятниковий автомобільний трафік. Наявні паркомісця перенесуть у новий паркінг на майже 1000 місць», – додають у команді.

Проєкт розвитку ділянки в центрі Буковеля обрала компанія Investbukovel у межах конкурсу.

   

У березні архітектурна компанія Archimatika показала концепт готельного комплексу «Поляниця» в Буковелі. Основну інфраструктуру розташували в геометричному центрі комплексу, там також буде головний вхід й автомобільний підʼїзд до «Поляниці». Акцент на компактності. В Archimatika зазначили, що це дозволить мінімізувати час транзиту між різними приміщеннями, а також розподілити пішохідні потоки.