У Дарницькому районі демонтували пам’ятник «Таращанець», повідомляють у Департаменті територіального контролю Києва (раніше – Департамент міського благоустрою КМДА).

Пам’ятник на честь екіпажу бронепотяга «Таращанець» розташований у сквері між вулицями Костянтина Заслонова і Ялтинською. Його демонтували фахівці комунального підприємства «Київблагоустрій».

Надалі монумент зберігатимуть в музеї-майстерні Зноби-Голембієвських. На місці радянського памʼятника екіпажу бронепоїзда «Таращанець» на Дарниці можуть облаштувати монумент на честь загиблих українських воїнів, повідомляв у середині листопада в.о. очільника Дарницької РДА Микола Калашник.

Вулицю на честь Костянтина Заслонова (радянський партизан), на якій розташований радянський памʼятник, можуть перейменувати на вулицю Героїв-дарничан.

 

 

Напередодні уряд ухвалив рішення, що дозволяє демонтувати памʼятники російським і радянським діячам, зокрема й монумент «Таращанець», а також пам’ятники Пушкіну й Щорсу (останній демонтували 9 грудня).

   

Парк на честь екіпажу бронепоїзда «Таращанець» відкрили в Дарницькому районі Києва, між вулицями Заслонова та Ялтинською, в 1963 році. Однойменний памʼятник із граніту та бронзи встановили заввишки майже чотири метри встановили в 1974 році. Раніше його облили червоною фарбою та написали «окупанти» з вимогою демонтувати радянський монумент.

Фото: Департамент територіального контролю КМДА, вікіпедія