На будівництві в Печерському районі загинув робітник, повідомляють у Печерській РДА.

Під час ремонтних робіт одна зі стін житлового будинку на вулиці Лютеранській, 7/10, обвалилася. За інформацією Печерської РДА, один робітник отримав травми й перебуває в лікарні, а за інформацією прокуратури, трамвовані троє робітників (усі, які були на будівництві), їх доставили до лікарні. 

Замовник капітального ремонту підпірних стін для утримання ґрунту – районна державна адміністрація. Ремонт проходить відповідно до підряду між управлінням житлово-комунального господарства й будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації й ТОВ «ЛКБУД». Проєктно-кошторисну документацію розробляло ТОВ «Інжинирінгова компанія «Аркон». 

Фото: Ксенія Семенова

Київська міська прокуратура вже почала досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (частина друга статті 272 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За словами депутатки Ксенії Семенової, у Києві кілька таких аварійних підпірних стін, і кияни роками звертаються з проханням їх поремонтувати. «Але ж стіни не на балансі! Ну окей. Давайте закріпимо їх за РДА, хай ремонтують. Ні! Бо в усьому має бути політичний інтерес. Для підпірних стін вирішили створити окреме комунальне підприємство і всі стіни передати на нього. Потім туди залити бюджету», – коментує Семенова.