На коліях станції «Олімпійська» прибуває вода, повідомляє «Суспільне» із місця події.

Фото: Дар'я Григоренко

Кореспондентка перевірила ситуацію після численних фото й відео в соцмережах. За її словами, вода є не лише на коліях, але й подекуди стікає зі стін. 

У пресслужбі «Київського метрополітену» відповіли на запит «Суспільного», що ситуація «контрольована» й на станції метро «Олімпійська» відсутні течії, «тим паче зі стін». «Ми перевірили цю інформацію, вона не відповідає дійсності», – кажуть у метрополітені.

   

Із 8 грудня через підтоплення тунелю на «синій» лінії метро потяги курсують лише між «Либідською» й «Героїв Дніпра». Між «Деміївською» й «Теремками» запустили дублювальні наземні маршрути.

Для автобусів і тролейбусів на вулиці Васильківській і Либідській площі з 11 грудня також обіцяли відокремити смугу руху.

Крім того, можуть запустити човниковий рух потягів між станціями метро «Деміївська» й «Теремки». Інтервал руху потягів у такому разі становитиме до 30 хвилин.

   

Що сталося з тунелем, як закриття ділянки вплине на трафік і чи зможуть наземні маршрути компенсувати нестачу метро? Розбиралися з головою правління ГО «Пасажири Києва» Олександром Гречком.