У КМДА опублікували номери маршрутів, за якими курсуватиме наземний транспорт, що дублюватиме маршрути закритих на ремонт станцій метро від «Теремків» до «Либідської».

Зміни в маршрутах транспорту почнуть діяти відсьогодні, 8 грудня.

Тимчасові маршрути

Автобус №2М «Кібернетичний центр – станція метро «Теремки» – станція метро «Либідська». На ньому працюватиме 60 автобусів з інтервалом руху в одну хвилину.

Тролейбус №43К. «Кібернетичний центр – станція метро «Либідська». Курсуватиме 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини.

Шлях автобусного маршруту №38 подовжають до станції метро «Либідська». На маршрут виходитимуть п’ять автобусів з інтервалом у 17 хвилин.

На тролейбусному маршруті №50К «вулиця Милославська – площа Дарницька» збільшать кількість рухомого складу. Працюватиме 10 тролейбусів з інтервалом у дев’ять хвилин. У КМДА кажуть, що посилення роботи цього маршруту дасть змогу частково переорієнтувати пасажиропотік з Оболонсько-Теремківської лінії на Святошинсько-Броварську.

Також тимчасово припинять рух тролейбуса № 50 «вулиця Милославська – станція метро «Либідська» через необхідність вивільнення додаткових тролейбусів для роботи маршруту № 43К.

Більше детальні схеми руху маршрутів можна переглянути за посиланням.

   

Через підтоплення перегінного тунелю на пів року закрили ділянку між станціями метро «Деміївська» й «Теремки». Від 8 грудня поїзди «синьої» гілки курсують між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Шість станцій – «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром» і «Теремки» – працюватимуть лише в режимі укриття. 

Наземні маршрути лише частково компенсують роботу метро, каже транспортний експерт Олександр Гречко в коментарі The Village Україна. Ми також запитали, як закриття ділянки вплине на трафік і чому містянам варто готуватися до зупинки інших ділянок метро.