На Хрещатику відкриють книжковий простір «Сенс». Відкриття планують на січень 2024 року, повідомляють у команді.

 

Нова книгарня від власників «Сенсу» матиме назву «Сенс на Хрещатику» і буде розташована за адресою Хрещатик, 34, у колишньому приміщенні «Всі. Свої Декор». Цей шопінг-простір українських товарів для дому й декору працював там із 2018 року.

«Сенс на Хрещатику» описують як «місце сили для всіх, хто читає, пише і видає книжки, хоче занурюватися у знання, історії і будувати «наше завтра» разом».

«Два роки тому ми відкрили книгарню-кавʼярню на районі, щоб у сусідської спільноти було місце, де зустрічатись. Відтоді «Сенс» став помітним гравцем на культурній мапі столиці. Сьогодні ми маємо команду, впевненість та достатньо зухвалості, щоб реалізувати більш масштабний проєкт», – коментує співзасновник «Сенсу» Олексій Ерінчак.

Новий книжковий простір створять у партнерстві з українськими компаніями Work.ua, Alterra Group та Projector Institute. Стежити за оновленнями вже можна в Instagram «Сенсу на Хрещатику».

   

Книгарню-кав’ярню «Сенс» відкрили біля парку Вічної Слави на Арсенальній у грудні 2021 року.

   

The Village Україна розпитала засновників «Сенсу», а також «Книжкового Лева», наскільки важко відкривати заклади такого формату в Києві, чи відчувають вони конкуренцію (зокрема, і з видавництвами) та що потрібно, щоб зробити книгарню-кав’ярню прибутковою.