У кожному українському закладі освіти чергуватиме працівник поліції, повідомляє очільник МВС Ігор Клименко.

Працівників поліції, які відповідатимуть за безпеку дітей, відбиратимуть за конкурсом, вони мають пройти перевірку й медичний огляд, а згодом – спеціалізоване навчання, «щоб бути готовими до будь-яких викликів», каже Клименко. За його словами, скоро стартує набір і відбір кандидатів.

Також для посилення пропускного режиму в кожному навчальному закладі встановлять рамки й металошукачі. Зараз 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками й перебувають під захистом поліції охорони, кажуть у МВС.

   

У квітні 2023 року стало відомо, що на територіях київських шкіл встановлять відеонагляд. Камери планують встановити на території, прилеглій до шкіл, але за потреби – і всередині. Для встановлення камер не планують збирати кошти з батьків – мають виділити фінансування з міського бюджету.

   

У липні в Україні оголосили про переосмислення стандартів внутрішньої безпеки. Реформа безпеки й оборони має назву «Український щит». У громадських місцях встановлюватимуть сканери, відеокамери та тривожні кнопки, а також створять розгалужену мережу укриттів й «мобілізують ресурси» для розмінування.