До історичного будинку 19–20 століть на Подолі, що слугує гуртожитком МВС, незаконно зводять прибудову, повідомляє голова Ради з урбаністики Києва Віталій Селик.

За його словами, металеві конструкції літника вкручують у фасад. Прибудова також займає частину тротуару. «Зверніть увагу на дерева, які перетворюють на декоративні елементи [...] І головне, це неподобство чинять у 30 метрах від Подільського райвідділку поліції», – додає Селик.

На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва вказано, що департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови й обмеження для реконструкції жилого блоку під заклад громадського харчування. Водночас вказано, що реконструкція не мала змінити геометричних розмірів будівлі.

  

Двоповерховий історичний будинок на вулиці Хорива, 22, не є памʼяткою. Він розташований біля комплексу будівель (вулиця Хорива, 18, 18–А, 18–Б), які називають садибою Солтанова. Повністю садибу добудували в 1900-х роках за проєктом київського архітектора Мартіна Клуга. Її власником був купець Першої гільдії Солтанов.

обкладинка й фото: Віталій Селик