Львівщина офіційно стала першою областю, де у приміських та міжміських автобусах запрацювала безготівкова оплата за проїзд на всіх напрямках маршруту, повідомляє Львівська ОВА.

Пасажирам потрібно прикласти до валідатора банківську картку чи будь-який пристрій з функцією NFC. Таким чином пасажир платить виключно за ту відстань, яку проїхав.

Обладнання для безготівкової оплати за проїзд встановили у всіх 1050 автобусах, які курсують на території Львівської області. Наразі у приміських та міжміських автобусах можна розрахуватись і готівкою, і безготівково.

Впровадження електронного квитка у Львівській області профінансував інвестор «Смарт-Тикет Технолоджи» близько 40 мільйонів гривень, а партнером інвестора є міжнародна платіжна компанія Visa. Пільговики отримуватимуть компенсації проїзду громадським транспортом як і раніше.

Запровадження електронного квитка дає змогу чітко розуміти, скільки пільговиків користуються автобусами і на яких напрямках. Також система покаже, скільки реально коштів сплачують пасажири. Крім того, перевізники не зможуть формувати різні тарифи на той самий кілометраж.

 

Київ уже п’ять років намагається впровадити безготівкову оплату в маршрутках. У травні 2022 року через збитковість перевезень приватні перевізники вирішили підвищити вартість проїзду до 15 гривень. І як це буває в більшості випадків, підняття цін спричинило хвилю обурення серед киян.