На даху «замку Річарда», що на Андріївському узвозі, зводять незаконну надбудову, повідомляє депутат Київради Дмитро Білоцерківець. Будинок є памʼяткою архітектури національного й місцевого значення.

Спеціалісти департаменту охорони культурної спадщини КМДА (ДОКС) провели огляд обʼєкта й зафіксували незаконні будівельні роботи.

UPD. Незаконний паркан довкола памʼятки архітектури почав демонтувати департамент територіального контролю КМДА, повідомляє активіст Дмитро Перов. Попри це, будівельні роботи на даху досі тривають.

У ДОКС кажуть, що дозвіл на виконання робіт вони не надавали, до них також не надходила проєктна документація. Припис із вимогою зупинити незаконне будівництво направили замовнику робіт «Транзнешнл Рісорз, Л.Л.С. «Узвіз».

У КМДА вже звернулися до Мінкульту щодо «вживання заходів». Крім того, листи направили до департаменту територіального контролю, а також департаменту містобудування та архітектури КМДА.

   

«Замок Річарда» – назва памʼятки архітектури на Андріївському узвозі, 15, створена в стилі англійської готики. Будинок спорудив архітектор Роберт Марфельд у 1904 році.

Наприкінці 90-х будинок придбав американський бізнесмен українського походження Юрій Чопівський. З того часу «замок Річарда» стоїть порожній.

обкладинка й фото: Департамент охорони культурної спадщини КМДА, Дмитро Перов