«Зимова Країна» на ВДНГ працюватиме щодня, з 9 грудня по 17 березня.

Гаслом проєкту стало «Поділись світлом», про фізичну й моральну взаємодопомогу не лише під час блекаутів.

Цього року на центральній площі ВДНГ облаштують виставку крижаних скульптур «Снігова королева», обʼєднану з аудіовиставою. Біля Оранжереї буде експозиція з ілюмінованих інсталяцій «Illuminarium. Магія світла». Концертна програма відбудеться в шостому павільйоні Universum Hall.

У центрі ВДНГ традиційно запрацює ковзанка площею 2500 м². А біля центрального входу розмістять різдвяний ярмарок, святкову ялинку, Венеціанську карусель і колесо огляду, а ближче до ковзанки – фуд-корт зі стравами на грилі, фаст-фудом, солодощами й напоями. Також облаштують екскурсійний паровоз «Північний експрес» територією «Експоцентру».

У першому павільйоні створять локацію «Диносвіт» з аніматронними моделями динозаврів, а в другому – «Різдвяну Фабрику Мрій».

У цьому сезоні вперше покажуть фольклорно-етнографічну виставку, присвячену традиціям святкування Різдва, Маланки й Водохреща в різних регіонах України. 

Анімаційна програма запланована на вихідні та святкові дні (дати виступів: 9.12–10.12, 16.12–7.01, 13.01–14.01, 20.01–21.01, 27.01–28.01).

Влаштують благодійні джазові й симфонічні вечори на підтримку ЗСУ (5 ОШБр), а також різдвяні музичні шоу.

   

Цьогоріч гроші на ялинку й прикраси пожертвують меценати. «Із державного й міського бюджету не витратять ані копійки», – каже Добруцький. На локації точно не буде фудкортів, як і в минулому році.