На Київщині перевірили 33 водойми, серед яких 29 озер і ставків, 4 річки і струмки, розповів директор КП «Плесо» Вячеслав Савицький «Вечірньому Києву».

Інспектори виписали 33 акти порушень, виявили сміття й незаконні врізки. Фахівці також встановили прилад для вимірювання рівня води, щоб бачити зміни у водоймах в онлайн-режимі. Через підвищення температури в серпні й вересні, рівень води в озерах і річках нижчий ніж зазвичай.

КП «Плесо» встановило сітки для виловлювання сміття на шести водоймах, обстежило три підземні перепускні колектори й відремонтували шандори для пропуску води на Осокорках.

Дослідили річки Почайна, Либідь, Віта й річку в Коцюбинському. Серед великих озер перевірили Йорданське, Кирилівське, Богатирське, Пташине, Біле, Лугове на Оболоні й озера Тягле, Небреж, Підбірна, Мартишів, Вирлиця на Осокорках, також сім кар’єрів на Троєщині. Крім цього, перевірили водойми Срібний Кіл, Лебедине, Синятине по проспекту Бажана, а також озеро Заплавне в Бортничах і ще шість озер без назви.

   

У червні містяни закликали комунальників  прибрати засмічення на озері Кругле в Києві. Для цього спеціальні команди працівників КП «Плесо» збирали відходи з поверхні води, залучали водні транспортні засоби й спеціальне обладнання.