Вартість оренди квартир у Києві знизилася на понад 10% за останні три місяці, свідчить статистика Bird.

Медіана вартості оренди однокімнатної квартири становить 13 тисяч гривень (на 3,7% менше, ніж у серпні), для двокімнатної – 17 тисяч (10,5%), а трикімнатної – 28,2 тисячі гривень (14,5%).

Попит на квартири змінився, якщо порівнювати з високим сезоном у серпні-вересні. Найпопулярніші зараз «рідкісні квартири», кажуть рієлтори. Наприклад, однокімнатна на Золотих воротах із білими стінами й мінімальною кількістю меблів.

Найчастіше шукають квартири з великою вітальнею і спальнею, їх переважно орендують молоді сімʼї. «Власне на них через збережений попит і найменше впала ціна за останні три місяці», – кажуть у Bird.

30% орендарів шукають місце для проживання з хатніми тваринами й дітьми. Натомість оголошень під цей запит на ринку майже вдвічі менше – усього 17%.

   

У вересні ціни на оренду житла в Києві і Львові продовжували стрімко зростати, фіксуючи підвищення вартості на 10% у серпні. Медіана цін на однокімнатну квартиру в Києві становила 13 тисяч гривень, на двокімнатну – 19 100, а на трикімнатну – 30 600 гривень.