Сквер зі скульптурами українського митця Петра Антипа («Скіфська Діана», «Памʼятник каменю») відкрили на вулиці Алматинській у Дніпровському районі, повідомляє заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Фото: «Скіфська Діана» Петра Антипа

Це зелена зона площею майже один гектар, де висадили 60 дерев, понад 200 кущів і близько тисячі злаків і декоративних трав. Зокрема, посадили клени Фрімана, іспанські платани, спіреї, магнолії й гірські сосни.

Роботи з облаштування скверу тривали близько трьох місяців. За цей час комунальники вирівняли землю, розчистили зарості, облаштували освітлення й полив, встановили паркан й урни.

Фото: «Памʼятник каменю»

Сквер відкрили за кошти групи фармацевтичних компаній «Кусум». Підтримку в озелененні надали розсадник рослин «Наталіс» і компанія «Флорекс Україна». Завдяки підтримці різних меценатів у 2023 році в Києві висадили майже 400 дерев і близько тисячі кущів.

   і

З початку 2023 року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень висадили в місті майже 5,5 тисячі дерев, близько 62 тисяч кущів і шість мільйонів квітів.

обкладинка й фото: КМДА