Кіоск із фалафелем, шаурмою й пловом від кухаря на імʼя Іад, що біля Ісламського культурного центру «Альраід» на вулиці Дегтярівській, збираються демонтувати.

Власник кіоску отримав відповідний припис від департаменту територіального контролю (раніше – департамент міського благоустрою), повідомив співвласник кондитерської Cakelab Денис Шафаров.

UPD. «Інспектори внесли приписи, документи власник поки не надав. Тобто, наразі [конструкція] незаконна. Доручення про демонтаж немає, але департамент вживатиме заходів», – прокоментували The Village Україна в департаменті територіального контролю КМДА.

Рішення про демонтаж спочатку має утвердити спеціальна комісія. Ідеться про знесення всієї конструкції кіоску.

Фото: Денис Шафаров

Локацію, яка працює на мусульманському ринку, показували, зокрема, у YouTube-проєкті «Їжа Києва» Михайла Кацуріна й Антона Птушкіна.

Кухар і власники сусідніх приміщень мають упродовж трьох днів надати дозволи на розміщення своїх споруд, після цього їх можуть демонтувати.

«Відразу за [кіоском], сходами нагору – його нова кухня й місця для гостей, де [Іад] уже майже завершив ремонт. Але він каже, що за три дні це все буде знесено, включно з його новою кухнею», – пише Шафаров.

Шафаров ініціював обговорення про допомогу кухарю. Зокрема, нову локацію для Іада запропонував директор з розвитку ринку «Столичний» В’ячеслав Забєлін.

Редакція The Village Україна звернулася по коментар щодо ситуації до департаменту територіального контролю міста Києва.

Демонтаж кіоску на вулиці Олени Теліги. ФОТО: департамент територіального контролю міста Києва

Із вересня силами департаменту в Києві демонтували майже 1850 тимчасових споруд й інших об'єктів, що були розміщені на вулиці без дозвільних документів, зокрема в районі станцій метро «Дорогожичі» та «Лукʼянівська».

  

Раніше в Києві демонтували точку «Фалафель у Хасана», що впродовж 15 років працювала на території ринку біля метро «Лісова». У червні кухар відновив роботу на Арт-заводі «Платформа».