До списку найкрасивіших ресторанів світу за версією «Премії Версалю» (Prix Versailles) ввійшов Buddha-Bar у Нью-Йорку, інтерʼєр якого розробила українська студія Yod Group.

Секретаріат «Премії Версалю» включив до списку 108 закладів з усього світу, поділивши їх на три категорії: за інтерʼєрами, за екстерʼєрами й загальну. Buddha-Bar із дизайном від Yod Group – серед 36 проєктів, які відзначили за найкращий інтерʼєр.

У 2022-му за інтерʼєр для Buddha-Bar студія отримала премію Prix Versailles з архітектури й дизайну, проєкт нагородили як найкращий інтер’єр ресторану в Північній Америці. Тоді Yod стала першою українською студією, яка потрапила до числа переможців конкурсу.

Budha-Bar New York відкрили у 2021 році на Мангеттені. Створюючи інтер’єр для закладу, дизайнери мали переосмислити відомий бренд: перший Budha-Bar почав працювати ще в 1994-му в Парижі.

Основною темою проєкту стала реінкарнація. «Фішка закладу» – чотириметрова статуя Будди зі скляних слябів, відзначали в Yod.

Для стільниць і частини стін дизайнери використали деревину, вік якої, відповідно до експертизи, становить 800–4000 років.

  

Нагороду Prix Versailles вручають у Парижі, у штаб-квартирі UNESCO. Конкурс був заснований у 2017 року й проходить щорічно. Фокус Prix Versailles – перетин дизайну, мистецтва й економіки. Премія нагороджує найкращі проєкти магазинів, шопінг-молів, готелів і ресторанів у світі.

   

У лютому 2022-го проєкти студії Yod також перемогли в міжнародному конкурсі IIDA. Студія отримала нагороди за дизайн ресторану близькосхідної кухні Samna біля «Арсенальної» й кав’ярні DOT Coffee Station №1 на Бессарабці. 

Обкладинка й фото: Yod Group