Організація KyivPride оголосила лауреатів другої премії у сфері ЛГБТ+ активізму KyivPride Awards 2023.

У 2023-му премію вручали у пʼяти номінаціях: «ЛГБТІК+ волонтер(ка) року», «ЛГБТІК+ френдлі бізнес року», «Міжнародний(а) союзни(ця) року», «ЛГБТІК+ організація року» й «Квір блогер(ка) року».

Почесними нагородами також відзначили пʼятьох ЛГБТІК+ військових: Віктора Пилипенка, Настю Конфедерат, автора петиції про цивільні партнерства Петра Жеруху, Бориса Хмілевського й Антоніну Романову – пише видання Zmina.

Голосування за номінантів у категорії «ЛГБТІК+ військовий(а) року» вирішили не проводити, пояснивши це тим, що «уваги й подяки варті всі захисники(ці)». 

Нагороди в номінаціях отримали:

  • КВІР-БЛОГЕР РОКУ – Сашко Драглі, автор YouTube каналу «Драглі», де головними темами є проблематика ЛГБТК+ і національної свідомості;
  • Міжнародний союзник року – організація European Pride Organizers Association, яка представляє прайди в Європі;
  • ЛГБТІК+ ФРЕНДЛІ БІЗНЕС РОКУ – видавництво «Видавництво», що спеціалізується на соціальній проблематиці, зокрема висвітлює тему ЛГБТК+;
  • ЛГБТІК+ волонтер року – Джул Сіроус, волонтер безпеки KyivPride, військовий волонтер, нині бойовий медик.
  • ЛГБТІК+ організація року – «ЛГБТІК-військові за рівні права».

У номінації «ЛГБТІК+ френдлі бізнес року» на нагороду також претендували компанії Comfy й Vodafone, які виступили на підтримку ЛГБТІК+ спільноти під час «Прайд-місяцю» в червні 2023 року, серед волонтерів номінували також Владислава Шаста й Артура Озерова, а серед блогерів – Ксеню Термасіну й Віталія Царюка.

   

Першу премію KyivPride Awards провели у 2021 році. Тоді також відзначали активістів, бренди й медіа, які підтримують ЛГБТІК+ спільноту. Крім того, нагородами відзначали події й витвори квір-мистецтва.