Увечерні 5 листопада РФ атакувала південні області України ракетами і дронами. Обстрілів зазнали Одеса й Херсон.

Загалом для атаки російська армія застосувала 22 ударних дрони й чотири ракети. ППО знищила 15 безпілотників й одну керовану авіаційну ракету Х-59, випущену з повітряного простору окупованої Херсонщини, повідомляють у Повітряних Силах.

Одеса

Унаслідок атаки по Одесі пошкоджені 20 багатоквартирних будинків, будівля Одесього художнього музею, понад два десятки автомобілів і припортова інфраструктура, повідомляє МВС. Вісім людей отримали поранення, пʼятьох із них ушпиталили, кажуть в Одеській ОВА.

Вирва перед Одеським художнім музеєм. Фото: Олег Кіпер

Ракети влучили в середмістя й по промисловій будівлі, що вже не використовувалася, уточнюють в ОВА. Вибухова хвиля від влучання ракет пошкодила кілька багатоповерхових житлових будинків і музей, розташований в історичному центрі Одеси, у зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Художній музей, який 6 листопада мав відзначати 124-річчя, зачинений. Усі заплановані події перенесені.

Дронами атакували припортову інфраструктуру. Влучанням пошкоджені складські приміщення, розвантажувальна спецтехніка й автівки з зерном, кажуть в ОВА.

Фото: Одеська ОВА

Херсон

Близько 20:30 5 листопада російські військові завдали ракетного удару по середмістю Херсона, повідомили в Херсонській ОВА. Унаслідок атаки пошкоджені чотири багатоповерхові будинки, зруйновані перекриття в одній із квартир. Люди не постраждали, пише МВС. 

Другий обстріл стався вночі 6 листопада, у результаті були пошкоджені два приватні будинки.

Під удар потрапили житлові квартали в Центральному районі міста, уточнюють в Херсонській МВА.

Загалом за добу по населених пунктах Херсонщини РФ випустила 87 авіабомб – найбільшу кількість за весь час, кажуть у МВС.