Провели розслідування і встановили ракетну бригаду ЗС РФ, що відповідала за атаку на на Чернігівський обласний музично-драматичний театр імені Шевченка, пишуть Truth Hounds.

Згідно з рослідуванням, 19 серпня 2023 року близько 11:30 російські війська завдали удару по будівлі й застосували крилаті ракети «Іскандер-К».

Унаслідок вибуху пошкодили 10 адміністративних і 66 житлових будинків та постраждали 214 осіб, семеро з яких загинули.

Розслідувачі Truth Hounds виокремили чотири бригади ЗС РФ, що
могли здійснити цей напад: 112 ракетна бригада у складі 1-ї танкової армії, 152 ракетна бригада у складі 11-го армійського корпусу, 448 ракетна бригада у складі 20-ї загальновійськової армії та 26 ракетна бригада у складі 6-ї загальновійськової армії.

Остання, 26 бригада, під командуванням полковника Павла Русакова, за оцінкою Truth Hounds, найбільш імовірно є відповідальною за атаку на театр у Чернігові.

   

Росіяни вдарили по драматичному театру в центрі Чернігова 19 серпня. Сім людей загинули, зокрема шестирічна дівчинка. Поранення отримали 144 людини, серед яких 15 дітей. Удар по Чернігову, імовірно, нанесли крилатою ракетою з комплексу «Іскандер». У Чернігівській ОВА кажуть, що в драмтеатрі «проходив закритий захід, а не виставка дронів».