У селі Колонщина Макарівської громади почало функціонувати «Чудо містечко», повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

Для потреб мешканців «Чудо містечка» на безоплатній основі передбачили стоматологічну клініку, перукарські послуги й кінотеатр.

У містечку буде працювати їдальня з безкоштовним триразовим харчуванням. Від поселення за визначеним графіком буде курсувати автобус до Києва.

«Квартири містечка мають сучасний ремонт і повністю вмебльовані. Вони обладнані сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом і текстилем. Також кожне помешкання має вихід на власну терасу», – кажуть в ОВА.

У містечку можуть одночасно проживати близько 130 людей у 100 квартирах. Перші 67 людей, які потребують житла, уже отримала ключі від своїх помешкань, а решту заселять до кінця 2023 року. Проживання тут повністю безкоштовне й не обмежене часом. 

Цей проєкт створили для літніх людей, які втратили свої оселі через повномасштабну війну. Його збудували за підтримки БФ To Ukraine With Love.