В офісі «Холдингу емоцій !FEST» у Львові проводять обшуки Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки, пише співзасновник холдингу Юрій Назарук.

Факт обшуків підтвердили The Village Україна в прес-службі: «Заблокували роботу всього офісу, причину не називають».

«Насправді нічого нового – діяльність ФОПів в ресторанах, зарплати – господарська діяльність», – написав Назарук. 

UPD. Співробітники БЕБ встановили, що близько 2000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

Кожен співробітник під час прийому на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів. Таким чином компанія ухилялась від сплати військового збору.

UPD 18 жовтня, 13:30. За інформацією «Холдингу емоцій !FEST», співробітники БЕБ прийшли до офісу компанії у камуфляжі з повним бойовим вирядом та штурмовими автоматами. Обшук тривав понад 16 годин, до ранку 18 жовтня. Із офісу компанії вилучили документи, розповіли представники холдингу.

У холдинку кажуть, що справа, як виявилося, відкрита уже декілька місяців, упродовж яких слідчі дії негласно проводили у закладах та офісі компанії, про що її представники дізналися постфактум.

«Загалом ця вся операція коштувала державі не один дрон. І це все заради того, аби викрити схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни? Більше того, мабуть не лише ресторанна, а й ІТ галузь і безліч інших. Іншими словами – великий сектор економіки», – коментують у !FESTrepublic. У компанії додали, що «працювали і працюватимуть у межах чинного законодавства, як би хто його не трактував». 

   

!FEST – це компанія, яка управляє 128 ресторанами під 20 брендами і займається готельними, освітніми, логістичними, туристичними проєктами, девелопментом та організацією заходів.