Міноборони працює над тим, щоб до 2026 року кожний військовий ЗСУ вільно розмовляв англійською мовою, каже заступник начальника Генштабу ЗСУ Володимир Коваль.

Одним із пріоритетів є перехід на викладання у військових ЗВО англійською мовою.

У ЗВО реалізують низку інноваційних освітніх проєктів у межах переходу на стандарти НАТО «з урахуванням поточних потреб» в умовах повномасштабної військової агресії РФ, додає генерал-майор.

Вони передбачають залучення до викладання спеціальних дисциплін військових практиків, а також науковців для підготовки, офіцерів зокрема, за фахом операторів ситуаційної обізнаності, пояснює Коваль.

   

Президент Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про те, щоб зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні.

«Україна як кандидат у члени Євросоюзу має подолати мовний бар’єр із країнами ЄС. Саме тому необхідно трансформувати статус англійської та зробити її офіційною мовою спілкування», – підкреслили в Мінцифри.

У березні 2023 року КМІС опублікували дослідження про те, що майже третина українців (31,8%) узагалі не знають іноземних мов.