У Києві розпочнуть прийом заявок для участі в енергоефективній програмі «70/30», пишуть у КМДА.

Заявки будуть приймати з 16 жовтня по 22 грудня. 

Програма дає змогу мешканцям житлових будинків здійснити енергоефективні заходи для зменшення вартості комунальних послуг. Ідеться про будинки, у яких створені ОСББ й ЖБК.

Вона передбачає механізм співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці. Проєкт реалізовується на умовах конкурсу, де є співвідношення обсягу інвестованих коштів і рівня досягнутої енергоефективності.

Це може бути капітальний ремонт або переоснащення теплових пунктів, фасадів, підвалів, заміна вікон або дверей, модернізація електричного освітлення. Повний список – за посиланням.

   

Програму «70/30» запустили в Києві у 2014 році. Вона дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ й ЖБК, зробити будинки більш енергоефективними, що, зі свого боку, впливає на вартість комунальних послуг. Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

У межах програми встановлюють лічильники на опалення й гарячу воду, модернізують теплові пункти, роблять теплоізоляцію й капремонт дахів і підвалів, міняють вікна й двері в підʼїздах, утеплюють фасади, встановлюють енергоефективне освітлення тощо.