Київрада на позачерговому засіданні збільшила допомогу захисникам, пише мер Києва Віталій Кличко.

Депутати проголосували за збільшення фінансування міської цільової програми «Захисник Києва» на 1 мільярд 260 мільйонів.

Ці кошти підуть на придбання автотранспорту, БПЛА, оптичних прицілів, приладів нічного бачення, ремонт і відновлення техніки й інше необхідне.

Також Київрада виділила департаменту транспортної інфраструктури понад 1,2 мільярда гривень на регулювання тарифів на проїзд у міському пасажирському транспорті. Ціна поїздки у вісім гривень не відповідає собівартості проїзду, сказали на засіданні.

   

За половину 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку й оборону. За 2022 рік на ці потреби виділили майже 850 мільйонів гривень, тобто загальна сума – більше 1,2 мільярда.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні закликав місцеві ради використовувати ресурси бюджетів «справедливо й правильно»: «Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога».

У грудні Київрада ухвалила «бюджет виживання» на 2023 рік. Доходи бюджету запланували в сумі понад 66,3 мільярда гривень. Видатки – 65,6 мільярда.

У бюджет України заклали один трильйон доларів, або 43% коштів, на армію й безпеку.