Унаслідок нічної атаки по Одесі зруйнували готель Kempinski, пише власник Андрій Ставніцер. 

Власник готелю повідомив, що обійшлося без жертв. Він зауважив, що планує відбудувати його.

«Цей готель – памʼятник несмаку, не подобався мені так само, як усім одеситам, тому я хотів його нарешті реконструювати. Мріяв про це я давно, проінвестував мільйони доларів, викупив частку в приватних інвесторів і, незважаючи на війну, закривав угоду з державою. Знайшов партнерів, які готові були зі мною інвестувати в будівництво зони. Навіть підібрав уже кілька світових урбаністів й архітекторів», –  коментує Ставніцер. 

РФ здійснила атаку на Одеську область ударними безпілотниками й двома типами ракет: «Оніксами» та «Калібрами» – повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Зафіксували руйнування у складському приміщенні й одному з приватних будинків Одеського району. Унаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна людина: жінка зазнала ушкоджень уламками, нині вона перебуває в лікарні. 

UPD: У склад, де зберігалося зерно, влучила російська ракета. Двоє людей, що працювали у приміщенні з ночі не виходили на зв’язок. О 12:15 під завалами знайшли тіло однієї із зниклих осіб, пише голова ОВА Олег Кіпер. 

   

Російській окупанти вночі 23 липня завдала чергового ракетного удару по Одесі. Руйнувань зазнали Спасо-Преображенський собор у центрі міста й Будинок вчених, також пошкоджені щонайменше шість житлових будинків, десятки автівок і портова інфраструктура.

Близько 25 памʼяток архітектури пошкоджені в Одесі внаслідок нічного обстрілу російських окупантів. Росіяни завдали удару по історичному центру Одеси, який перебуває під захистом ЮНЕСКО.