Громадська ініціатива «Пасажири Києва» отримала статус громадської організації, повідомили в команді.

Статус ГО дасть можливість активніше та ефективніше захищати інтереси пасажирів громадського транспорту, пояснюють в організації.

«Оскільки ми інституціоналізувалися, міській владі доведеться дослухатися до нашої позиції, хочуть вони того чи ні», – коментують «Пасажири Києва».

Статус ГО дає команді можливість брати участь у роботі консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, які утворюють для консультацій з громадськими об’єднаннями, а також у здійсненні регуляторної політики.

Як і раніше, метою своєї діяльності команда називає розвиток громадського транспорту Києва та покращення якості послуг із перевезень.

Засновниками ГО виступили шестеро людей. Головою організації обрали Олександра Рака, а головою правління – Олександра Гречка. Членами правління стали Оксана Мирошниченко, Вячеслав Скриль, Віталій Селик і Антон Гаген.

Оксана Мирошниченко, Віталій Селик, Олександр Гречко, В'ячеслав Скриль і Олександр Рак. Фото: Олександр Гречко

   

У вересні 2022-го транспортні аналітики, планувальники, активісти й блогери обʼєдналися в громадську ініціативу «Пасажири Києва», щоб відстоювати інтереси користувачів громадського транспорту. Редакція The Village Україна спілкувалася з командою про те, як ініціатива планує діяти, щоб зробити громадський транспорт надійним і зручним засобом пересування для містян.