«ДонорUA» й проєкт благодійного фонду Сергія Притули «Центр готовності цивільних» 23 вересня проведуть лекцію в Creative States of Arsenal. На події також можна буде здати кров для військових і цивільних.

Забір крові проводитиме Київський обласний центр служби крові з 10:00 до 15:00. Здати кров зможуть максимум 90 донорів, тому треба попередньо зареєструватися за посиланням.

Перед здачею крові організатори радять переконатися, чи немає тимчасових або абсолютних протипоказань до донорства, а також підготуватися до процедури. Донорами можуть бути повнолітні з масою тіла від 50 кілограмів.

З 11:00 до 11:30 проведуть презентацію «Центру готовності цивільних», де українці можуть безоплатно пройти базову військову й безпекову підготовку.

Після цього годину присвятять лекції про важливість регулярних донацій під час війни. Там також розкажуть про склад і функції крові; проблеми донорства в Україні; як донація впливає на організм; хто потребує донорської крові, розвінчають міфи про донорство. Спікерками стануть завідувачка центру крові Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова й лікарка-трансфузіологиня Альона Мига й співзасновниця «ДонорUA» Ірина Славінська. Зареєструватися на лекцію можна за посиланням.

Подія відбудеться за адресою вулиця Князів Острозьких, 8, корпус 7.

   

Благодійний фонд Сергія Притули створив проєкт «Центр готовності цивільних» наприкінці листопада 2022 року. Зараз в Україні працює більше 60 осередків у 17 областях. «Центр готовності цивільних» провів майже півтори тисячі тренінгів, які відвідали більше 25 000 цивільних.

   

Разом із проєктом «ДонорUA» й ГО «Агенти крові» The Village Україна пояснювали, чому важливе регулярне донорство, чим відрізняється здавання крові від здавання її компонентів і як стати донором резерву. Ми також розповідали історії п’яти людей, які вирішили стати донорами під час повномасштабної війни.