Національний реєстр рекордів України зафіксував рекорд у номінації «Наймолодший українець, який отримав найбільшу кількість дипломів про вищу освіту в Україні», повідомляє «Укрінформ».

24-річний Євгеній Нотевський із Первомайська Миколаївської області отримав п’ять дипломів, що є рекордом серед чоловіків до 25 років. Чотири із п’яти дипломів – із відзнакою.

У 2017 році він вступив на бакалаврат Київського економічного університету (спеціальність «економіка») і заочно вивчав там право. За цими двома спеціальностями він завершив навчання у 2020 і 2021 роках. Також у 2020 році Євгеній вступив на магістратуру «Менеджент» у тому самому університеті, а у 2021 році – на «Державне управління й місцеве самоврядування» в Одеській політехніці й «Харчові технології» в Одеському національному технологічному університеті. У 2022 році Нотевський став аспірантом і здобуває третій кваліфікаційний рівень, доктора філософії за спеціальністю «Менеджмент».

За його словами, здобути таку кількість дипломів «важко, але можливо». Крім навчання в університеті, він пройшов більше 60 онлайн-курсів і тренінги з підвищення кваліфікації, а також очолює волонтерський штаб Миколаївської області й був головою студентської ради факультету й університету. Нотевський уже написав 38 доповідей для міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференцій, шість наукових статей і пʼять наукових робіт, які перемогли чи посіли призові місця на всеукраїнських конкурсах.

«У мене було внутрішнє переконання, що це мені треба для моєї подальшої основної діяльності, щоб було розуміння того, як відбуваються процеси в державі. Також я хотів отримати знання у сфері управління, тому що з 2018 року очолюю громадську організацію «Молодь – майбутнє нації». Бажання вступити на спеціальність «Харчові технології» зумовлена тим, що з 2020 року активно почав займатися спортом, я кандидат у майстри спорту з паверліфтинг. Тоді зрозумів, що хочу дізнатися більше про те, як правильно харчуватися. На моє переконання, щоб я щось міг казати або стверджувати якусь позицію, то маю мати підґрунтя, маю чітко усвідомлювати те, що я кажу, і бути впевненим у своїх словах», – коментує рекордсмен.

Обкладинка й фото: Євгеній Нотевський