КП «Плесо» витратить на обстеження й розчищення річки Либідь у Києві майже 15 мільйонів гривень, ідеться в тендері на Prozorro, який оголосили в серпні.

Комунальники замовили повне обстеження й розчищення від вулиці Саперно-Слобідська й до урочища Лиса Гора, що в Голосіївському районі. Крім того, там до кінця року мають провести ремонт підземного водопропускного тунелю. Це має поліпшити водовідведення й запобігти майбутнім підтопленням.

 

 

Фото: Кирило Степанець

Підрядником робіт обрали ТОВ «Арсенал-Буд Монтаж». Видання «Наші гроші» пише, що ціни на деякі матеріали для ремонту вищі в півтора-два рази, ніж ринкові. Також у документації відсутні водії, потрібні для спецтехніки, яку орендуватиме підрядник. Попри це, там зазначені водолази, гідротехніки й слюсар.

   

Відкрите русло річки Либідь має протяжність близько 10,5 кілометра, ще 6,7 кілометра річка тече в бетонному каналі, а на окремих ділянках взяте в закриті колектори. Останньою в 1980-х завели в колектор ділянку річки вздовж вулиці Саперно-Слобідської, коли споруджували Південний міст. Під час злив вода з цієї ділянки русла, зокрема, затоплювала ТРЦ Ocean Plaza.

обкладинка: Кирило Степанець