Видання про архітектуру й дизайн Dezeen оприлюднило лонгліст міжнародного конкурсу Dezeen Awards 2023, де обирають найкращі інтер’єри року.

До довгого списку найкращих проєктів увійшли дві роботи українських студій Yod Group і Makhno Studio.

Yod Group відзначили в категорії Hotel and Short Stay Interior за дизайн для готелю Hay Boutique Hotel and SPA by Edem Family в Буковелі.

«Інтер’єр проявляє локальну українську природу й відтворює місцеві крафтові традиції. Саме так у нашому розумінні виглядає сучасний український дизайн. Він лаконічний і якісний, має авторський підхід і міцний культурний бекграунд», – коментують у Yod Group.

Проєкт Makhno Studio увійшов до лонгліста в номінації Home Interior. Це дизайн-проєкт для приватного будинку Mureli House у Козині. Інтерʼєр був завершений за два місяці до початку повномасштабного російського вторгнення.

«Стіни і стелі в домі Мурелі – округлі, як боки абрикосів. Це стало викликом для наших архітекторів і генеральних підрядників. Але вони створили стільки вузлів примикання, скільки було потрібно для ідеальної форми», – розповідали архітектори Makhno Studio виданню Pragmatika.

Журі конкурсу розглянуло 4800 проєктів із 94 країн світу, у лонгліст загалом увійшли 235 дизайнів у різних категоріях. Повний перелік можна переглянути за цим посиланням. Шортліст конкурсу оголосять у листопаді. 

  

Dezeen Awards – міжнародна премія у сфері архітектури й дизайну, що визначає найкращі проєкти та студії з 2017 року. Її організатором є видання Dezeen – медіа у сфері архітектури й дизайну.

У 2022-му Dezeen Awards відмовився від співпраці з росіянами. Організатори виключили представників РФ із лав журі й не прийматимуть роботи від російських конкурсантів.

Обкладинка: Makhno Studio