Потяг на магнітних рейках MagRail, який зможе «левітувати» над залізничним полотном, почав тестувати польський стартап Nevomo, пише The Mayor. Пасажирський потяг потенційно зможе розвивати швидкість до 550 км/год.

Він відрізнятиметься від швидкісних із магнітними підвісками, які вже використовують у Південній Кореї і Японії, адже потребує лише «невеликих модифікацій» уже наявних залізничних рейок. Це суттєво скоротить кількість витрат на втілення проєкту, кажуть автори ідеї.

Потяг MagRail наразі тестують на 720-метровому відтинку рейок у Новій Сажині, що в Польщі. Це потяг довжиною в шість метрів і вагою близько двох тонн. На дослідження технології стартап Nevomo витратив 3,5 року.

Під час тестувань потягам MagRail поки що вдалося розвинути швидкість 135 км/год. У компанії кажуть, що вже у 2024 році планують запустити перший потяг MagRail, але тільки для вантажних перевезень.

   

У Польщі з 11 червня запустили вагон потяга з панорамними вікнами. Він сполучатиме австрійське місто Грац і польський Перемишль.