Застосунок для незрячих Lookout на базі штучного інтелекту від Google став доступним українською, повідомляють у блозі компанії.

Це застосунок, який допомагає легше виконувати щоденні завдання. Щоб скористатися програмою Lookout, треба повісити смартфон на шию чи покласти в кишеню. У камери має бути доступ до об’єктів, які треба визначити. Управляти Lookout можна за допомогою жестів на сканері відбитків пальців.

Доступні три різні режими: тексту, документу й дослідження:

  • режим тексту застосовують, коли потрібно прочитати вголос невелику кількість тексту, наприклад, під час впорядкування електронної пошти;
  • режим документа дозволяє зробити знімок й озвучити цілі сторінки тексту в Google-документах чи в іншому форматі.
  • режим дослідження буде корисним, якщо людина потрапила в незнайоме місце й хоче дізнатися, що розташоване навколо неї.

Крім української, у Lookout з’явилися ще десять мов. Також англійською доступні додаткові режими.

Найкраще застосунок працює на пристроях, які мають більш ніж два гігабайти оперативної пам’яті з Android 6.0 чи пізнішими версіями.

   

Майже 338 мільйонів людей у світі мають серйозні чи помірні порушення зору, тому деякі щоденні завдання можуть бути для них складними чи займати багато часу. У 2018 році Google випустили для людей із порушеннями зору застосунок Lookout на Android.