У межах сьомого «Київського тижня критики» покажуть програму ретроспективи світової класики. Цього року секція отримала назву «Людина з кіноапаратом». 

Кінофестиваль цьогоріч відбудеться з 12 до 18 жовтня в кінотеатрі «Жовтень».

У межах програми «Людина з кіноапаратом» покажуть шість класичних стрічок про залаштунки кіноіндустрії: 

  • «Прощавай, Dragon Inn» режисера Цая Мінляна. Він розповідає про останній сеанс старого кінотеатру, який зачиняється назавжди. 
  • «Бульвар Сансет» режисера Біллі Вайлдера. У стрічці перетинаються долі амбітного, проте не успішного молодого сценариста, й акторки, яка була зіркою в епоху німого кіно, але пізніше стала забутою й ізольованою від гламурного життя Фабрики мрій.
  • «Крізь шпарину» режисера Майкла Пауелла розповідає про серійного вбивцю, який використовує для своїх злочинів кінокамеру, щоб зняти передсмертний вираз обличчях жертв. 
  •  «Ед Вуд» режисера Тіма Бертона переповідає реальну історію життя і творчості людини, яка здобула славу «найгіршого режисера всіх часів».
  • «Ірма Веп» режисера Олівʼє Ассаяса. У центрі сюжету стрічки опиняється в ролі самої себе улюблениця Вонга Карвая кінозірка Меґґі Чун.
  •  «Ночі в стилі буґі» режисера Пола Томаса Андерсона розповідає про іншу сторону кіноіндустрії, фільми для дорослих. 

На фестивалі діє система абонементів, їхня вартість за ранньою ціною – 850 гривень (повний), 550 гривень (денний) і 450 гривень (студентський). Продаж стартував на сайті фестивалю. Квитки на сеанси надійдуть у продаж згодом.

The Village Україна – інформаційний партнер «Київського тижня критики».

   

Сьомий фестиваль «Київський тиждень критики» оголосив хедлайнерів міжнародної й ретроспективної програм. 

Цього року програма української ретроспективи має назву «Жіноча роль» і присвячена акторкам різних епох.