Міст у Стоянці, який підірвали в перші дні вторгнення РФ в Україну, відновили, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Там відкрили всі чотири смуги для проїзду автотранспорту.

Після звільнення Київщини облаштували тимчасову об’їзну дорогу. Однак за технічними характеристиками там не міг курсувати вантажний транспорт. Через це водіям доводилося об’їжджати альтернативним шляхом.

Правий проїзд мосту відновили в листопаді 2022 року. Лівий довелося відбудовувати з нуля. Старі бетонні конструкції, на яких було зведено тимчасовий проїзд, не підлягали відбудові.

Дорожники заклали фундамент, опори і встановили нові залізобетонні балки, облаштували освітлення, водовідведення, зробили гідроізоляцію й уклали два шари асфальтобетонного покриття.

   

У червні відновили міст через річку Ірпінь, який забезпечує пряме сполучення Фастова з Києвом і Бишевим.

У Київській області через бойові дії зруйновані й пошкоджені 24 мости, майже біля кожного з них облаштували тимчасові переправи й об’їзди, поки триває капітальна відбудова. У роботі Державного агентства відновлення більш як 25 обʼєктів у різних областях.

Упродовж 2023 року вже відбудували шість мостів. У квітні завершили капітальний ремонт залізничного мосту через річку Ірпінь на Київщині.