Архітектурна студія Roth Architecture створила офіс, інтегрований у джунглі. Він розташований у Тулумі на півострові Юкатан, який відокремлює Мексиканську затоку від Карибського моря.

«Творчу лабораторію» місцеві архітектори звели із залізобетону, сталі й пальмового волокна й назвали Fab Lab. Центральний модуль здіймається в формі меандру, щоб створити візуальний ефект динамічності, пояснюють у Roth Architecture. Простір розподілили як незалежні будівлі, щоб адаптуватися до ділянки, пише Deezen.

Конструкція офісу проходить через джунглі й у деяких місцях огортається навколо дерев, а стовбури відкриваються всередину. Офіс також має криволінійні вікна та двері різної форми, переплетені арматурою, схожою на луску. На дверях і вікнах зображень візерунки, які можуть нагадувати листя дерев чи крила комах із джунглів.

У інтер’єрі використали простори різної висоти. У одній із секцій розмістили хвилястий стіл по довжині стіни. Інший інтер'єр містить відкриті атріуми з деревами, які проходять через центр. Підлогу також частково «заселили» місцевими рослинами із джунглів.

   

Проєкт Fab Lab – це частина курорту Azulik від Roth Studio, куди також входять музей, окремі інсталяції, ресторан і приміщення, побудовані в схожому «органічному» стилі.

Студію заснував Едуардо «Рот» Нейра, президент Enchanting Transformation Foundation. Ця студія прагне «знайти оригінальні та екологічно орієнтовані рішення для потреб повсякденного життя».

Фото і обкладинка: Roth Architecture