У Нью-Йорку дозволять стягувати плату з водіїв, які в’їжджають у Нижній Мангеттен, пише CNN.

Програму стягнення плати за проїзд у центральному діловому районі називають «плата за затори».

Федеральна адміністрація автомобільних доріг підписала екологічну оцінку – і тепер управління міського транспорту Нью-Йорка (МТА) може визначати тариф за проїзд.

Щодня 700 000 автомобілів, таксі й вантажівок приїжджають до Нижнього Мангеттена і створюють найбільші затори в Сполучених Штатах, пише видання.

Автомобілі рухаються зі швидкістю 11,3 км/год в середньому в зоні заторів. Швидкість громадських автобусів також знизилася на 28% з 2010 року.

Жителі Нью-Йорка втрачають у середньому 117 годин щороку, стоячи в заторах, що обходиться кожному в майже 2000 доларів у вигляді втрати продуктивності.

Плата має зменшити кількість транспортних засобів на 10% щодня та скоротити кількість кілометрів, які автомобілі проїжджають у зоні на 5%.

MTA каже, що плата за затори створить важливе джерело доходу для фінансування 15 мільярдів доларів майбутніх інвестицій для модернізації 100-річної системи громадського транспорту міста.

   

Через рік після того, як у 2003 році в Лондоні було введено плату, затори на дорогах зменшилися на 30%, а середня швидкість зросла на стільки ж.