Тендер на поставлення потягів для київського метрополітену на 79 мільйонів євро виграв Крюківський вагонобудівний завод, пише «Бізнес Цензор» із посиланням на заяву компанії.

Завод має поставити КП «Київський метрополітен» 10 потягів. Конкурс тривав із 2020 року. Конкурентом українського заводу був чеський виробник Skoda, однак його пропозиція була на 37% дорожча.

Це будуть потяги, які передбачають вільний рух пасажирів між вагонами. У кожному відсіку буде по два інклюзивні місця для людей з інвалідністю. Довжина потяга – 97 метрів, він може вмістити до 1650 людей, якщо враховувати пасажирів, які стоять. Поїзд розганяється до 90 км/год.

Пропозицію Крюківського заводу вже погодили з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), пише видання. Крім потягів, до контракту також входить передача запчастин, витратних матеріалів й інструментів для ремонту.

   

Київський метрополітен у вересні отримав 12 варшавських вагонів.

У довгостроковій перспективі київське метро планує взагалі відмовитися від вагонів російського виробництва. Наразі 726 із 821 вагона, які експлуатують у метро, були виготовлені в Росії.