У драмтеатрі Чернігова, куди 19 серпня влучила російська ракета, «відбувалася не виставка дронів, а закритий захід», сказав очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус в ефірі телемарафону, повідомляє «Радіо Свобода».

Наразі триває слідство щодо обставин заходу, кажуть в ОВА. За словами Чауса, організатори зверталися до ОВА з наміром проводити закриту зустріч представників бізнесу і волонтерів, захід не передбачав залучення глядачів. 

Про те, що захід був погоджений з місцевою військовою адміністрацією, раніше повідомила організаторка події Марія Берлінська, засновниця та керівниця Центру підтримки аеророзвідки і проєкту «Невидимий батальон». 

«Це [буда] ніяка не бізнес-виставка, це закрита зустріч інженерів, військових і волонтерів на тему військових технологій для фронту», – написала Берлінська.

За словами очільника ОВА, «сторонніх відвідувачів у драмтеатрі Чернігова у момент удару не було, але це має встановити слідство». 

Коли спрацював сигнал повітряної тривоги, організатори і учасники заходу спустилися в укриття і перебували там у момент, коли в будівлю влучила ракета, сказав Чаус.

«Серед учасників дуже мало постраждалих. Більшість постраждалих – це саме люди, які заходилися і проходили поруч, проїжджали на транспорті», – додав голова ОВА.

   

Від ракетного удару по центру Чергінова загинулисемеро людей, серед яких шестирічна дитина. Також відомо про 144 поранених, серед яких 15 дітей.