Харківська міська рада скасовує тендер на розроблення проєкту для будівництва «центру багатофункціонального призначення» в парку «Саржин яр», проти якого виступили містяни, повідомив заступник директора департаменту житлового-комунального господарства Євген Пасенов виданню «Суспільне».

Замовник не зміг обґрунтувати локацію, обрану для будівництва центру, тому ухвалили рішення скасувати торги.

Водночас Пасенов повідомив, що об’єкт у Харкові все одно побудують. Для цього хочуть розглянути інші локації, а також переписати технічне завдання. У ньому не буде офісних приміщень, натомість буде підземне укриття. Що саме буде всередині центру, окрім підземного укриття, поки невідомо, відзначає видання. 

У департамені додають, що «багатофункціональний центр» мали будувати не в «Саржиному яру», а на прилеглій ділянці.

  

На замовлення «Харківзеленбуду» на території «Саржиного яру», що є пам'яткою природи місцевого значення, планували розпочати будівництво багатофункціонального центру з офісами, конференц-залами, пресцентром, коворкінгом, закладами харчування та закритим паркінгом. Міськрада замовила проєкт будівництва центру на понад 7,5 мільйонів гривень. Саме будівництво мала фінансувати держава. Проти будівництва офісного центру у зеленій зоні та нецільового використання коштів виступили містяни.