Платформа United24, фонд «Повернись живим» і Monobank запустили збір на закупівлю 10 тисяч дронів-камікадзе для Сил оборони України, повідомляє Мінцифра.

Мета операції «Єдність» – зібрати 235 мільйонів гривень, із яких 178 мільйонів спрямують на закупівлю FPV-дронів, а 57 мільйонів – на боєприпаси до них.

Дрони придбають за кордоном, а в Україні їх докомплектують боєприпасами, додає співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Долучитися до збору можна за цим посиланням.

«Пташки» вже довели свою ефективність на фронті. Вони знищують ворога швидко, точно, нещадно. Зберігають життя наших військових та забирають його в окупанта», – пишуть організатори збору.

Кожен, хто долучиться до збору, має шанс виграти картку Monobank з унікальним дизайном, трофейний артефакт або вечерю з амбасадорами United24.

 

Фандрейзингову платформу United24 запустили 5 травня в межах глобальної урядової ініціативи. Платформа призначена для збору коштів на підтримку України. Тут кожен може надіслати пожертву в один клік та отримати звітність про використання коштів від профільних міністерств. Детальніше про те, як працює платформа, розповідали тут.

 

Фонд «Повернись живим» допомагає оснащувати й навчати Збройні сили України. «ПЖ» став першим в Україні благодійним фондом, який отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення. Улітку 2022-го фонд придбав і доставив в Україну «байрактар», а також реалізував найдорожчий у своїй історії проєкт за $8,5 мільйона – придбали 20 безпілотників PD-2 із пересувними наземними станціями.