У Києві розчистили дві ділянки русла річки Нивка у мікрорайоні «Жуляни», повідомили в КП «Плесо».

Влітку комунальники виявили перекриття русла, яке могло призвести до підтоплення житлових будинків, розташованих поблизу. Також з'ясували, що місток через річку на перетині вулиць Набережної та Повітрофлотської перебуває в аварійному стані, і частини плит з моста внаслідок руйнації потрапляють у русло.

Через потрапляння будівельного сміття до русла річка втрачала свою природну течію, вода застоювалася.

Наприкінці липня частково відновили рух русла на одній ділянці.

Фото: Солом'янська РДА

Під час другого етапу робіт комунальники продовжили розчищати русло, а також ліквідували так звані стихійні «фекальні врізки», перекривши незаконно виведені в річку труби швидкозастигаючим розчином. 

Стан річки до розчищення. Фото: КП «Плесо»

Русло після розчищення. Фото: КП «Плесо»

   

Сучасний витік Нивки розташований у житловому масиві «Теремки-2» у Голосіївському районі, де річка виходить на поверхню у вигляді трьох ставків. Нивка впадає в річку Ірпінь нижче селища Стоянка в Бучанському районі, йдеться в матеріалах Великої української енциклопедії.

Річка перетинає місцевості Жуляни в Солом’янському районі та Михайлівську Борщагівку у Святошинському районі. У підземному колекторі річка проходить під житловим масивом Південна Борщагівка та перетинає вулицю Кільцева дорога. На території Бучанського району Нивка перетинає села Софіївська Борщагівка та Петропавлівська Борщагівка, в яких на річці також утворені декілька великих ставків.

Ставки Нивки біля житлового масиву Біличі називають Святошинськими.