Операторка служби підтримки «Дії» скористалася доступом до персональних даних для погроз, пишуть користувачі X (Twitter). Команда Мінцифри в коментарі виданню Ain.ua заперечує, що це справді так.

Що відбувається

У соцмережі X оприлюднили cкриншоти переписок із чату в Telegram. За словами одного з користувачів, poltava_X, учасниця чату почала погрожувати іншим його учасникам: погрози стосувалися мобілізації, передачі особистих даних до ТЦК і дзвінків рідним. В X вона мала нік «джерело натхнення» й уже видалила свій акаунт.

Утім, на скриншотах немає інформації про те, що дівчина користується саме службовим становищем. За інформацією Ain.ua, у неї були приватні дані користувача poltava_X, тому що вони з ним були особисто знайомі задовго до конфлікту, а їхнє особисте спілкування не стосується послуг чи документів у «Дії».

Чи мають співробітники «Дія Центру» доступ до приватної інформації українців

Оператори служби підтримки «Дії» не мають доступу до персональних даних, реєстрів чи іншої інформації, відповідають виданню в Мінцифрі. Там кажуть, що сервіс використовує модель data-in-transit, підтягуючи дані про користувача з відповідного реєстру. Відповідно, персональні дані «не накопичуються». Оператори мають доступ лише для перегляду діалогу з користувачем, додають у Мінцифри. Співробітницю відсторонили від роботи до з’ясування деталей.