Хату в Поморянах на Львівщині, які ревіталізувала «Спадщина.UA», тепер можна орендувати. В ініціативі кажуть, що в такий спосіб запускають у селищі інфраструктуру гостинності.

Перші дві ночі проживання коштують по 800 гривень, наступні – 400 гривень за добу. Мінімальний строк оренди – дві доби. Детальніше за номером телефону 098 341 03 51 (Ярослав).

У хаті є спальня з двома ліжками, кухня, вітальня, обідній стіл і пічка. На веранді є санвузол із душовою кабінкою, умивальником і туалетом. Хата має площу 40 м².

«Жодної промисловості впродовж століття. Тільки чисте повітря, чиста вода, суцільна зелень і вулики ледь не на кожному подвір’ї», – кажуть в ініціативі «Спадщина.UA».

Садиба розташована навпроти Поморянського замку 16–17 століття, неподалік від Золочева. Це у 80 хвилинах від кільцевої дороги Львова, кажуть у «Спадщина.UA».

У Поморянах можна відвідати бароковий костел 18 століття, деревʼяну церкву 17 сторіччя, неоготичну ратушу 19 століття або ландшафтний парк-памʼятку, де росте 300-річний дуб. За екскурсією можна звертатися за номером телефону 098 430 23 59 (Оксана).

   

Хату в Поморянах ініціатива «Спадщина.UA» ревіталізувала ще в березні 2023-го. The Village Україна розповідали історію ініціативи «Спадщина.UA». Про те, як Ганна Гаврилів заснувала проєкт, як відновлює історичні будинки й замки на Львівщині, читайте за посиланням.