Версія про замах на керівництво МВС, яке загинуло 18 січня внаслідок падіння гелікоптера в Броварах, не підтвердилася, розповів генпрокурор Андрій Костін «Укрінформу».

У розслідуванні причин аварії вже зібрали всі технічні документи, проведення необхідних експертиз майже завершили. Про остаточні висновки розслідування обіцяють повідомити «найближчим часом».

Інформацію з бортових самописців розшифрували завдяки допомозі французьких партнерів із Airbus, які розробляли гелікоптер, що впав. На основі цих даних і 3D-технологій змоделювали політ гелікоптера.

На початку розслідування розглядали декілька версій падіння вертольота: замах на життя держдіячів; конфлікт на борту судна; помилка пілота; технічна несправність; неналежна організація польоту чи недотримання правил польоту; складні погодні умови. Пізніше, у березні 2023-го, залишили три версії: технічну несправність, порушення правил польоту й диверсію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Керівництво МВС – міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін і державний секретар Юрій Лубкович – загинуло внаслідок падіння вертольота в Броварах 18 січня. На борту гелікоптера було 10 людей, усі загинули. Загалом загинули 14 людей, серед яких дитина. Поранення отримали 25 людей, зокрема 11 дітей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі