На монументі «Батьківщина-мати» почали демонтувати радянський герб, повідомляють у Мінкульті.

До 24 серпня, Дня Незалежності, його замінять на тризуб. Це коштуватиме 28 мільйонів гривень, заміну герба повністю профінансує великий бізнес.

Також «Батьківщину-мати» можуть перейменувати на «Україну-мати». Відповідне рішення ухвалили на засіданні вченої ради Національного музею історії України в Другій світовій війні. Це рішення має затвердити Мінкульт напередодні 24 серпня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Мінкульті показали, який вигляд матиме тризуб на щиті «Батьківщини-матері».

Спочатку тризуб мали виготовити частково з європейського й частково – з українського металу. Але наприкінці липня в Мінкульті заявили, що тризуб виготовлять лише з європейської сталі, бо українська, від «Запоріжсталі», «не відповідає технічним вимогам».

У «Запоріжсталі» відповіли, що не згодні з висновками Мінкульту й вважають претензії безпідставними. Першу партію сталі передали генпідряднику 29 червня. Під час контролю жодних дефектів не виявили, кажуть в «Запоріжсталі».

У підприємстві вважають, що для створення таких символів потрібно використовувати сталь, вироблену на українських комбінатах, як символ спротиву агресії. Там також наголосили, що готові провести незалежну експертизу щодо якості власної сталі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Мінкульт