У ніч на 30 липня пролунали вибухи в районі ділового центру «Москва-сіті». Два хмарочоси комплексу пошкоджені, повідомляють російські ЗМІ.

Пошкоджені п’ятий і шостий поверхи будівлі 50-поверхової будівлі «IQ-квартал», а також вибиті вікна у будівлі «Око-2», з першого по четвертий поверхи. За інформацією Telegram-каналів, могли зазнати пошкоджень і приміщення Міністерства цифрового розвитку Росії, які там розташовані, а також Мінекономрозвитку і Мінпромторг. Зокрема повідомляють про те, що вибуховою хвилею винесло документи, що зберігалися в російському Мінцифри.

За словами мера Москви, пошкодження «незначні», жертв і постраждалих немає. Утім, за повідомленнями ЗМІ, щонайменше одна людина травмувалася.

Мер Москви стверджує, що це була атака українських безпілотників. У Міноборони РФ заявляють, що їм вдалося «зірвати» цю атаку, зокрема знищити один дрон над територією Одинцовського району Московської області й ще два придушити засобами радіоелектронної боротьби. Саме ці два дрони, за версією Міноборони РФ, і впали на будівлі «Москва-Сіті».

Через вибух призупиняв роботу російський аеропорт «Внуково», також перекривали дорожній рух та евакуювали людей із комплексу «Москва-Сіті».

Крім того, в Міноборони РФ заявляють про нічну атаку по території окупованого Криму. Загалом атакували 25 безпілотників, 16 із них росіяни, як вони стверджують, збили засобами ППО, а ще 9 – придушили засобами радіоелектронної боротьби в районі мису Тарханкут. Постраждалих немає.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Безпілотники також атакували Москву 24 липня. Унаслідок атаки пошкоджена будівля поряд із російським Міноборони. За інформацією «УП», атака безпілотників на Москву була спецоперацією ГУР. Ці дані підтвердив співрозмовник видання. За його словами, «кооперація волонтерів і структури дає добрі результати, далі буде».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі