Київ планує витратити 15 мільйонів гривень на ремонт частини мосту Метро через Русанівську протоку, свідчить тендер на платформі «Опендатабот».

На мосту хочуть провести протиаварійні роботи, зокрема відновити опорні вузли прогону. Замовником робіт є КП «Київавтошляхміст». Ремонтуватимуть частину, що пролягає від «Гідропарку» до «Лівобережної».

Суттєві пошкодження мостів Метро й Патона зафіксувала комісія Мінвідновлення в липні 2023-го. Виявили суцільну корозію балок і головних елементів прогонів, поздовжні тріщини в поверхнях опор, де утворюються сталактитні відкладення, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами.

Міст Метро планували перебудувати ще до повномасштабної війни. За оцінками європейських фахівців, це коштувало б мінімум 500 мільйонів євро. Утім, роботи призупинили через війну. Оновлення моста планують почати у 2024 році.

Міський голова Києва Віталій Кличко каже, що конструкція моста Метро за радянських часів була експериментальною, таких було лише кілька в СРСР. Зараз у Києві є лише один.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Метро-міст через Русанівську протоку – це частина мосту Метро, який відкрили в 1965 році. Вона пролягає від станції «Гідропарк» до «Лівобережної». Міст Метро після капітального ремонту відкрили у 2019 році для автомобільного руху. Вартість ремонту становила 234,7 мільйона гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі