Модерністську памʼятку на Подолі незаконно обшили рожево-жовтим пінопластом і надбудували на технічному поверсі мансарду, повідомляє спільнота Ukrainian Modernism.

На технічному поверсі, що не призначений для житлової експлуатації, заселилися люди, зокрема заблокувавши вхід на дах і до машинного відділення ліфту, кажуть у спільноті.

У Ukrainian Modernism кажуть, що цегляний будинок має товщі стіни, ніж за стандартом, тож утеплювати його не потрібно. Там закликають суд демонтувати утеплення, яке встановили незаконно, адже для зміни фасаду потрібно отримати дозвіл.

Будинок на Костянтинівській до того, як його обшили пінопластом

Будинок на вулиці Костянтинівській, 46–52, є частиною ансамблю модерністських кварталів поблизу метро «Тараса Шевченка». «Це не проста типова панелька. Це будівля з цегли, споруджена за індивідуальним проєктом. Унікальна, з новаторською експериментальною архітектурою», – каже засновник Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Модерністські квартали, до якого входить будинок на вулиці Костянтинівській, 46–52, будували наприкінці 80-х. Автори проєкту – українські архітектори Юрій Шалацький, Леонід Мороз, Тетяна Лазаренко й Ігор Шпара.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Ukrainian Modernism