В Україні запускають франшизу Mixmag британського видання про електронну музику. Mixmag – найбільше у світі ЗМІ, присвячене танцювальній електронній музиці й диджей культурі, яке цього року відзначає своє 40-річчя. 

У 2017 році Mixmag придбала лондонська компанія Wasted Talent LTD, що фокусується на співпраці з комерційними брендами й інтегрує їх у музичну індустрію завдяки власній потужній мережі контактів і медіа.

Франшизу придбала київська музична агенція Go West Bureau.

«Історія рейву – це одвічна боротьба за людські права та свободу. Так було завжди. У середині 1980-х у Детройті рейв і техно були формою культурного спротиву для темношкірих хлопців і дівчат, чиї батьки лишили своє здоровʼя на заводах. У ті ж часи в Чикаго й Нью-Йорку клубні вечірки були чи не єдиною територією свободи. На початку 90-х у Британії молодь, обʼєднавшись навколо рейв-музики, протистояла суворій владі. Зрештою перший Love Parade у Німеччині відбувся за ліченні місяці до падіння Берлінської стіни влітку 1989 року. Дух рейву завжди зʼявляється там, де молода творча енергія, альтруїзм і сміливість кидають виклик авторитаризму, несправедливості й архаїці. Сьогодні епіцентром цієї боротьби майбутнього й минулого є Україна», – розповідають у коментарі The Village Україна в команді Go West.

Окрім запуску українськомовного сайту варто чекати ще й «розширення ліцензії». У деяких країнах під брендом Mixmag відбуваються вечірки й освітні події; працюють однойменні радіо, тікет-сервіси й академії.

Сайт розпочне свою роботу 24 серпня, склад його редакції наразі не відомий. У українському Mixmag планують відмовитися від посади головного редактора, обмежившись випускним редактором, фриланс-авторами й медіа-менеджментом, повідомляють у компанії.

«У ролі найновішої й найважливішої локації для найбільшого у світі бренда танцювальної музики та медіа Mixmag Україна подарує надію, прагнення, амбіції й мотивацію українським диджеям, продюсерам, промоутерам, танцівникам, клаберам, тусовникам і шанувальникам електронної музики. Мир, любов, єдність і повага є основами світової електронної музичної сцени, і це буде базовим посланням, яке Mixmag Україна поширюватиме через свої новини, матеріали, статті й події в межах висхідної глобальної родини Mixmag», – коментує керівний директор Wasted Talent Нік Стівенсон.

Підписатися на Mixmag можна тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі